Mezen in Amsterdam

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

 

Laatste nieuws:

Nestkast 1 was sinds juni vorig jaar van de gevel afgehaald om schoon te maken. De kast is nu uitgebreid met een close-up buitencamera gericht op het invlieggat. Op 12 februari 2013 is de kast teruggehangen. Er was direct belangstelling van een koppel pimpelmezen en diverse koolmezen. De eerste avond kwam een koolmees meteen overnachten en deze is sindsdien gebeleven. Dit jaar dus waarschijnlijk een koolmezencam.

Nestkast 2 is een week later opgehangen en deze is kort daarna diverse keren bezocht door een koppel pimpelmezen. Ik heb hierin geen camera maar wel een spiekgaatje in het dak waardoor ik via een speciale camera af en toe een kijkje kan nemen. Uiteraard zolang ik de mezen hiermee niet verontrust. Een buitencamera zal deze nestkast 2 gaan filmen zodra het interessant wordt. Op dit moment weet ik nog niet of het huisje al is bezet.

Filmpjes met interessante fragmenten zullen op deze website en youtube worden geplaatst. Als het allemaal wat spannender wordt zal ik weer live gaan streamen (zoals vorig jaar).

Samenvatting van 2012
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu